PARAMEDİK VE ACİL TIP TEKNİSYENLERİNİN FARKI NEDİR?

Derslerimiz Öğretim Üye ve Görevlisi Klinisyenler tarafından verilmektedir.

Eğitimlerini, Başkent Üniversitesi Adana Dr.Turgut Noyan Kışla Yerleşkesinde ve Uygulama ve Araştırma Hastanemizde almaktadırlar.

Uluslararası Kongrelerde Sözel Sunumlar hazırlayarak sunan öğrencilerimiz tüm öğrencilerimize örnek olmuştur ve bilimsel her türlü faaliyet kurumumuz tarafından desteklenmektedir.

Paramedik;

-Acil Tıp ekibinin içinde yer alır.

-Sahada başlayan görevi çoğu zaman saha ile sınırlı değildir.

-Yaşamla ölüm arasında yaşamda kalımda doğrudan etkindir.

-Yaşamı riske eden tüm durumlarda; Acil Ayırıcı Tanı ve Acil Tedavileri başlatır.

-Güncel Bilim ve Güncel Hukuki donanıma sahiptir ve bu prensiple çalışır.

-Kararsızlık lüksü yoktur, en iyi bilen ve en iyi yöneten konumdadır.

-Bilimde asla yetinmez, ömür boyu eğitimin içinde yer alır.

-Dürüst, zeki, çevik, cesur, yetenekli, iletişim becerisine sahip, etik ve insani değerlere bağlıdır.

-Öğrenmenin, azmin ve başarının sınırı olmadığını kanıtlar.

Yaşam kurtarıcı yaklaşım ve tedavi ile hastayı uygun hastaneye ulaştıran kişidir.

ARTIK HASTANE ÖNCESİNDE DOKTOR, HEMŞİRE , TEKNİSYEN VE ŞOFÖR YERİNE ‘YALNIZCA’ PARAMEDİK

PARAMEDİK VE ACİL TIP TEKNİSYENLERİNİN FARKI NEDİR?

• Paramedik, ileri yaşam desteğini bizzat uygulayan ve yöneten kişidir, ATT yalnızca temel yaşam desteğini yapabilir.
  • Paramedik, fizik bakı yapar,tedavide yeralır.
  • Paramedik, Yüksekokul mezunudur.

PARAMEDİKLERİN PROGRAM SONRASI ÇALIŞABİLECEĞİ ALANLAR
ÜLKEMİZDE HEM KAMUSAL ALANDA HEM ÖZELDE BİNLERCE PARAMEDİK İHTİYACI VARDIR.

Hastanelerin acil servisleri , 112 Merkez/ İstasyonları, ambulans hizmetlerinde çalışabilmekle beraber hastanelerin diğer kritik birimleri ve hatta her toplu yaşam alanında, her akut (Acil) durumu yönetmekle görevlendirilebilirler. ( Kara- Hava Ambulans Şirketleri, Yangın, Polis, Sağlık Birimleri, yarış alanları, büyük tatil köyleri, gemiler, havaalanları, kampüsler, büyük alışveriş merkezleri vs ‘)

DÜNYADA PARAMEDİKLERİN YÜKSEKOKUL SONRASI SPESİFİKLEŞME ALANLARI :

• DENİZ PARAMEDİĞİ
  • SAVAŞ PARAMEDİĞİ
  • HAZMAT ( TEHLİKELİ MADDELER) PARAMEDİĞİ
  • HAVA PARAMEDİĞİ
  • AFET VE KURTARMA PARAMEDİĞİ
  • PETROL VE MADEN PARAMEDİĞİ

Paramedik Acil Tıp sisteminin bir üyesidir.

Paramedik Programımız ‘Acil Bakım ve Ambulans Teknikerliği Bölümü’ ismiyle 2008-2009 Öğretim yılından bugüne kadar 40 öğrencisiyle başarıyla eğitimini devam ettirmektedir. Tüm öğrencilerimiz dönemlerini başarıyla tamamlamıştır ve yaz stajlarını Üniversite Hastanelerimizde yapmaktadırlar.

Öğrencilerimize üniversitemiz tarafından %25 Öğretim Ücreti Bursu verilmektedir. Bu destek bursu akademik not ortalaması 2.00′in altına düşmemek ve disiplin cezası almamak şartı ile öğretim boyunca sağlanır ve karşılıksızdır.

ACİL SERVİSLERİMİZ : Öğrencilerimizin uygulama dersleri ve stajlarını yaptıkları Yüreğir ve Seyhan daki iki acil servisimizde, günde ortalama 200′er acil hasta ayırıcı tanı ve acil tıp yaklaşımı ile yönetilmektedir.
Uygulama dersleri için ayrıca okul binamızdaki tıbbi beceri laboratuarımızda aynı anda birden fazla maket üzerinde çalışılabilen, simülasyon dahil güncel yaklaşımlar uygulanmaktadır.

ÖĞRENCİLERİMİZİN EN SEVDİĞİ DERSLER

• Yetişkin Yaşam Desteği